1. Burger Lab

Karaköy’ün yüzde yüz lokal ve ev yapımı burgerler satan laboratuvarı BurgerLab, Kılıç Ali Paşa hamamının arkasındaki sokakta yer alıyor. Küçük, yaklaşık sekiz masalı mekan. 200 gramlık burger köftelerinin kıyması zırhla çekiliyor. Et olarak yerli düve kullanılıyor.

burgerlab-lab-burger

 

2. Virginia Angus

Hamburger köftelerinin 120,200 ve 240 gramlık seçenekleri var. Hamburger köfteleri ve etleri özel çapraz döküm ızgarada pişiyor. Burger sevenlerin uğrak noktalarından biri haline gelen Virginia Angus’un ilk şubesi Eminönü’nde. Nişantaşı’nda da şubeleri bulunuyor.

virginia-angus-resim-9

3. Mano Burger

Mano Burger, yeni nesil hamburger restoranlarının Türkiye’deki ilk örneklerinden. Mano Burger, Asmalımescit İstiklal Caddesi’nin en sonunda ( Tünel’de ) yer alıyor. Taksim gezileri sırasında burger sevenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

1393632000-c5051edc38e90d93e523ea76ad4f7460

4. Biber Burger

Sade bir dekorasyonu ve menüsü olan Biber Burger, Beşiktaş’ta yer alıyor. Menüleri beş adet burgerden oluşuyor. Romesco (badem ve közlenmiş biberli bir sos), Amarillo (jalapeno ve parmesanlı bir sos), Louis (kırmızı tatlı toz biber ve soğanlı bir sos) Rokfor (rokfor ve cheddarlı) ve Classic olmak üzere 5 adet burgerden oluşuyor. Yan ürün olarak da patates kızartması ile turşu var. Mekan peynir ve soslarıyla ön plana çıkıyor.

biberbiberbier

5. Hopdaddy Burger

Yeniköy’de yer alan Hopdaddy Burger hem hamburgerlerindeki çeşitlilik hem de ekmek ve soslarını kendilerinin yapıyor olmasıyla ön plana çıkıyor.

v2RBYAIb